På andra sidan bron – första recensionen

Oj oj, efter en högst intensiv vår har nu min nästa bok På andra sidan bron gått till tryck. Vilken dag som helst trillar antagligen första provtryckningsexemplaret in till förlaget vilken dag som helst och 14 augusti finns boken i butik. På andra sidan bron är en fristående fortsättning på Sommarplåga som kom förra året. Om Alma från Majorna i Göteborg och hennes vänner och partnern Hedvig. I den här berättelsen får vi lära känna bästisen Joppe lite bättre och mycket av handlingen cirkulerar kring honom och vad som händer med Alma när Joppe inte mår bra.

Och nu veckan ramlade den första recensionen in. I den skriver skriver Staffan Wennerlund från Bibliotekstjänst (BTJ) bland annat så här: ”Personskildringarna är alldeles utmärkta, framför allt porträttet av Alma är djuplodande, varsamt och varmt. Språket är luftigt och följsamt, läsningen självklar och lätt. Ämnet är lika viktigt som svårt men författaren Hanna Jedvik hanterar ämnet väldigt väl. Det mångfacetterade och intensiva porträttet av Alma stannar – liksom hela boken – kvar hos läsaren och På andra sidan bron förtjänar en stor och bred läsekrets. Helhetsbetyg: 4.”

Och jag längtar också jättemycket efter att fler ska få läsa vidare om Alma och hennes värld. Det ska bli fint att få dela den här berättelsen med alla er läsare. Och det går utmärkt att läsa På andra sidan bron även om man inte har läst Sommarplåga. Eller varför inte passa på att läsa den i sommar?

Så här lyder beskrivningen av På andra sidan bron: Joppe är död. Men han lever ändå. Som befann han sig någonstans mittemellan. Tiden står stilla här i rummet. Joppe håller min hand och sover tungt. Utanför fönstren sveper vinden med sig den första klara höstluften. Några löv på träden har gulnat. Här inne vilar solen mot kala vita väggar, klockan rör sig sakta framåt. Trots att allting har stannat upp. En bubbla har sänkt sig över livet. Ingenting blir längre som förr.

Joppe ligger på sjukhus efter att ha försökt hoppa från Älvsborgsbron. Och trots att det är Alma som ringt ambulansen som räddat hans liv, kan hon inte sluta gräma sig. Hur kan hon inte ha förstått att hennes bästa vän mått så dåligt? Och hur ska hon kunna låta bli att oroa sig för att det ska hända igen? Det är tungt att gå vidare och svårt att prata om det som hänt, särskilt med de människor som tidigare har stått Alma som närmast: Joppe själv, pappa och flickvännen Hedvig. Undan för undan raseras den omvärld som hon tidigare har förlitat sig på. Men i de svartaste djup finns också ljusglimtar. Främlingen Jim som bjuder på kaffe, klasskompisen Siri som säger som det är, och skrivandet, som hjälper Alma att bättre förstå sig själv.

Läs mer om På andra sidan bron här. Och bevaka titel i bokhandeln redan nu. Håll även koll här på hemsidan och på min Facebooksida för mer information inför boksläppet 14 augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *