Moderator

Foto: Ulrika Campell

Jag tar uppdrag som moderator. Min tyngdpunkt som samtalsledare ligger på litteratur, kultur, kulturdebatt och kulturpolitik, ofta med ett tydligt samhälls- och medborgarperspektiv. Här ryms även frågor som rör stadsplanering, arkitektur, stadsutveckling, samhällsbyggnad och politik. Jag har även engagemang och kompetens när det gäller ämnen som handlar om ungdomar, unga vuxna och barn- och ungdomskultur. Dessutom har jag erfarenhet av att leda debatter som rör journalistik, medier och publicistiska frågor.

Jag anlitas med viss regelbundenhet av Publicistklubben för att moderera aktuella publicistiska debatter med en panel, ofta bestående av med makthavare, debattörer och publicister.

Har även modererat samtal på Bokmässan på uppdrag av Göteborgs-Posten och Kultur i Väst, exempelvis med författarna Henning Mankell, Erlend Loe och Mattias Alkberg, samt den undersökande journalisten Bo-Göran Bodin om det avslöjande som han och kollegan Daniel Öhman gjorde om Saudivapenaffären, i samband med lanseringen av boken Saudivapen.

Exempel på debatter jag har hållit i:

Hur svårt kan det vara?

Om jämställdhet inom svensk film. I samarbete med Göteborgs International Filmfestival Publicister i skottlinjen. Hur bevakar medierna brottsligheten i Göteborg och vad kommer den sig av?

Vem behöver den lokala journalistiken?

Om lokaljournalistiken framtid med anledning av nedläggningen av TV4:s lokalnyheter, sammanslagning av Sydsvenskan och HD etc.

När journalistiken blir litteratur

Om journalister som skriver böcker och författare som skriver journalistik.

Gränsen mellan yttrandefrihet och religionsfrihet

På MEG, arrangör Göteborgs Universitet.


Du bokar mig som moderator via skillspartner:
https://www.skillspartner.se/talarkatalog/talare/hanna-jedvik/