Jag pratar skrivande i #författaresamtalar

Vill du veta mer om mitt skrivande och hur jag gör när jag skapar karaktärer? Då kan du gå in och titta på det här avsnittet av #författaresamtalar där jag pratar skrivande med författaren Hedvig Van Berlekom. Hon är en av författarna bakom den fina romanen Stigarna, som hon har skrivit tillsammans med Anna Beskow.

Att skapa fram mångsidiga, trovärdiga och komplexa karaktärer är en av de absolut största utmaningarna i skrivandet, tycker jag. Men det är också fantastiskt roligt att lära känna personerna i berättelsen allt bättre, ju längre in i skrivprocessen jag kommer. Och så är det alltid lite sorgligt att ta farväl.

Därför är det roligt att faktiskt få skriva två böcker om samma personer, som jag gör i Sommarplåga och På andra sidan bron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *