Ny bok: ”Den store konstnären”

Emmy Abrahamson och jag. Foto: Emil Malmborg

Året 2022 går mot sitt slut och 2023 väntar bakom hörnet. Det kommer bli ett roligt och spännande år. Snart släpper nämligen jag och Emmy Abrahamson den första boken i vår gemensamma serie om radiojournalisterna Ann och Esti. Den första delen heter ”Den store konstnären” och ges ut av Albert Bonniers förlag. Recensionsdatum är 3 februari.

Hur jag och Emmy började skriva tillsammans är en oväntad och lustfylld historia som började med att Emmy lade ut en kontaktannons på Facebook där hon efterlyste en kvinnlig rolig författare för ett bokexperiment. ”Måste gilla rödvin, skvaller, god mat och skratt” . Uppenbarligen relaterade jag, eftersom jag hörde av mig till Emmy. Vi började spåna idéer och under pandemiåret 2020 skrev vi, på vinst och förlust, vårt första gemensamma manus som kom att bli boken ”Den store konstnären”.

Vi jobbade enbart på distans, jag i Göteborg och Emmy på Österlen, och hade enbart mejlkontakt. Först när vi ett år senare hade möte med vår agentur Grand Agency träffades vi på skärm och pratade. Och första gången som vi träffades på riktigt under hela projektet var när vi tog pressbilder i Malmö i augusti i år.

Den store konstnären” finns i bokhandeln 1 februari, men går att förhandsboka redan nu.

Det snygga omslaget är gjort at Michael Ceken.